Leiebil Galway

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Irland
  4. chevron_right
  5. Leiebil Galway

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Galway

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Galway fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Galway gjennom oss.

Galway guide

Bilutleie Galway
Leiebil Galway

Galway er hovedstad og en viktig havneby i det irske grevskapet Galway. Byen ligger vest i Irland ved Galway Bay, nærmere bestemt ved utløpet av Corrib River. Galway har et innbyggertall på rundt 70.000 (2010), og byens næringsliv er preget av en variert industriproduksjon. Galway University College har en viktig funksjon som senter for studier av det gæliske språket.

På 1500- og 1600-tallet hadde Galway spesielle handelsforbindelser med Spania, noe som fremdeles gjenspeiles i en av byens historiske attraksjoner – byporten Spanish Arch (1584). Byporten er den gjenværende resten av en gammel bymur som gikk langs havnen. Andre historiske severdigheter i Galway er St. Nicholas Church fra 1320 (Irlands eldste middelalderkirke) og slottet Lynch’s Castle fra 1500-tallet.

Ellers er byen kjent for sitt underholdningsstrøk – Salthill. Her finner man en rekke hoteller, puber, spillehaller og nattklubber. Dessuten ligger fornøyelsesparken Leisure Land her, samt et stort saltvannsakvarium. Like i nærheten finner man også byens vakre badestrand. Mange turister vi ellers oppsøke Shop Street, Galways viktigste handlegate.

En særegen souvenir mange vil ha med seg fra et besøk i Galway, er den såkalte Claddagh Ring – oppkalt etter fiskerlandsbyen Claddagh, som i dag er en av Galways forsteder. Den
er formet etter modell av en berømt ring fra slutten av 1600-tallet, som kan knyttes til byens historie.

Nærmeste flyplass er Galway Airport, som ligger ca. 10 km nordøst for sentrum.