Leiebil Fiji

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Fiji

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Fiji

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Fiji fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Fiji gjennom oss.

Fiji guide

Bilutleie Fiji
Leiebil Fiji

Fiji er en øygruppe med over 300 øyer som er spredt ut over et havområde på ca. 500 000 kvadratkilometer. Litt over 100 av øyene er permanent bebodde av de 944 700 (2009) innbyggerne. Fiji ligger 2000 km nord for New Zealand, øst for Vanuatu, vest for Tonga og sør for Tuvalu. De største øyene er Viti Levu og Vanua Levu, og hovedstaden er Suva.  Landet er den mest folkerike av øystatene i Stillehavet. De offisielle språkene er engelsk, fijian og fiji hindi.

Befolkningen består av omtrent 50 % fijianere (melanesisk/polynesisk) og 45 % indere. Politiske motsetninger mellom de to folkegruppene preger det politiske liv.

De første innbyggerne på Fiji kom fra Sørøst-Asia lenge før øyene ble oppdaget av europeiske oppdagere. Den nederlandske oppdagelsesreisende Abel Tasman var den første europeer som kom til Fiji på midten av 1600-tallet. Øyene var en britisk koloni mellom 1874 og 1970. Etter at Fiji ble uavhengig har det demokratiske styret blitt avbrutt av flere militærkupp. Rasediskriminering, politisk uro og militære kupp er et vedvarende problem på Fiji.

De største øyene er av vulkansk opprinnelse, mange av de mindre er flate koralløyer. Fiji har et tropisk havklima og sørøstpassaten virker modererende på den fuktige varmen.
Turisme og eksport av sukker og fisk er Fijis viktigste næringer. Turistindustrien svarer for rundt 30 prosent av BNP. Fijiøyene byr på et svært vakkert og variert landskap med hvite, idylliske strender, korallrev, tropisk regnskog og fjellpartier. Fiji er et paradis for den som liker dykking og vannsport. Bouma nasjonalpark med en fortryllende regnskog og spennende dyreliv er verdt et besøk. Yasawa-øyene er små vulkanske øyer med fargerike korallrev.

Fiji i ligger ved hovedruten mellom Nord-Amerika og Australia, og er det viktigste kommunikasjonssenter i den sørvestre delen av Stillehavet. Den internasjonale lufthavnen Nadi International Airport på vestkysten av øya Viti Levu brukes som mellomlandingsstasjon for flyrutene mellom USA og Australia/New Zealand, og er den viktigste flyplassen. Det går også internasjonale flyvninger fra flyplassen i hovedstaden Suva.

Destinasjoner