Leiebil Ecuador

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Ecuador

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner mer enn 1600 leiebilselskaper for å finne de billigste prisene

Kvalitetssikrede merker

Sammenlign priser på leiebil fra kjente selskaper som Avis, Sixt, Hertz og Europcar

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Forsikring og ubegrenset kjørelengde er alltid inkludert i prisen

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Vi legger aldri til kredittkortgebyrer eller skjulte kostnader

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Gratis avbestilling opptil 48 timer før planlagt henting av leiebilen

Vi er alltid tilgjengelige

Vår kundeservice er alltid tilgjengelig når du trenger det

Bilutleie Ecuador

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Ecuador fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Ecuador gjennom oss.

Ecuador guide

Bilutleie Ecuador

Leiebil Ecuador

Ecuador ligger nordvest i Sør-Amerika ved ekvator, og omfatter også Galápagosøyene i Stillehavet. Det lille landet grenser til Colombia og Peru og har kystlinje mot Stillehavet. Det offisielle språket er spansk, men det snakkes også flere urfolksspråk som Quichua og Shuar. Hovedstaden er Quito. Befolkningstallet i Ecuador er på 15 223680 (2011) innbyggere.
Ecuador er et fjellrikt land hvor Andesfjellene gjennomskjærer landet med to parallelle fjellkjeder. Geografisk og klimatisk er landet tredelt i en varm kystsone, et mildt høyland og en våt og varm regnskog. Landskapet øst for Andesfjellene har store arealer tropisk urskog og tilhører Amazonas. Ødeleggelse av regnskogen er et stort problem, og fram til 1990 skal Ecuador ha mistet 30 prosent av den opprinnelige skogen. Det har også ført til forørkning. Men den nye grunnloven fra 2008 er en av de første i verden til å anerkjenne naturens rettigheter.

Ecuador er et land rikt på naturressurser, og spesielt er oljeproduksjonen viktig. Klimaet gir gode vilkår for jordbruk, i lavlandet i vest drives en eksportrettet produksjon av bananer, kaffe, kakao og reker. Landet er verdens største bananeksportør.

Galápagosøyene som ligger i Stillehavet utenfor fastlandet er kjent for sine unike dyrearter, og står på UNESCOs verdensarvliste. Øyene er et trekkplaster for turister.  De fleste båtene går ut fra Guayaquil som er Ecuadors største by og havn. Hovedstaden Quito var en viktig by for Inkariket og senere for kolonimakten. Den ble bygget oppå ruinene av Inka-riket og har en rik pre-colombiansk historie. Den kom på UNESCOS verdensarvliste i 1970 for å ha den best bevarte gammelbyen i Latin-Amerika. Et annet trekkplaster er de mange flotte strendene på Stillehavskysten der en kan få kost og losji til en billig penge.

Befolkningen i Ecuador er preget av etnisk mangfold, sammensatt av urbefolkningen og etterkommere fra spanjoler og afrikanske slaver. Det har vært blomstrende høykulturer i Ecuador så tidlig som på 3000-tallet f.Kr. Ecuador utgjorde på 1400-tallet den nordligste delen av det gamle inkariket. Spanjolene kom i 1534, og det satte punktum for det mektige inkariket. Ecuador ble uavhengig i 1830.

Den største flyplassen ligger ved hovedstaden og er Mariscal Sucre International Airport. José Joaquín de Olmedo International Airport i Guayaquil  er den nest største og den tredje og Mariscal Lamar International Airport i byen Cuenca.

Destinasjoner

Meny