Leiebil Damaskus

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Syria
  4. chevron_right
  5. Leiebil Damaskus

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Damaskus

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Damaskus fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Damaskus gjennom oss.

Damaskus guide

Bilutleie Damaskus
Leiebil Damaskus

Damaskus ligger sørvest i Syria, og er landets hovedstad. Byen har 1,3 millioner innbyggere (2010), og er en av verdens eldste byer.

Damaskus er landets kulturelle og religiøse sentrum. Hovedstaden er delt inn i gamlebyen, de nyere bydelene og forstedene Midan, Sarouja og Imara. I distriktet Al-Merjeh ligger finnes moderne skyskrapere, og her ligger byens økonomiske og administrative sentrum.

Gamlebyen i Damaskus er en stor turistattraksjon, som i sin helhet står oppført på UNESCOs verdensarvliste. Det historiske sentrum er omkranset av en bymur, og innenfor murene ligger historiske bygninger samt mange kirker, mausoleer og moskeer. Her finnes også smale, krokete gater, livlige markeder samt «Bibelens rette gate» – der flere bibelske hendelser fant sted.

En stor severdighet i gamlebyen er Omayyade-moskeen fra år 705. Dette er en av byens viktigste religiøse bygninger.

Andre populære attraksjoner i Damaskus er bl.a. middelalderfestningen «Citadell Damascus» fra 1200-tallet, Nasjonalmuseet – med arkeologiske og historiske gjenstander (deriblant et eksemplar av Koranen fra 1200-tallet), Armémuseet samt Museet for Syrisk kunst og folketradisjon.

Hovedstaden betjenes av Damascus International Airport, som ligger 2 km øst for sentrum.