Leiebil Chur

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Sveits
  4. chevron_right
  5. Leiebil Chur

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Chur

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Chur fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Chur gjennom oss.

Chur guide

Bilutleie Chur
Leiebil Chur

Chur (retoromansk: Cuira) ligger øst i Sveits, og er hovedstad i den sveitsiske kantonen Graubünden. Byen ligger på rundt 600 meters høyde ved Alpenrhein-dalen, i nærheten av elva Rhinen. Chur har rundt 33.000 innbyggere (2010), hvorav de fleste er tysktalende. Mindretallet snakker retoromansk.

Chur er Sveits’ eldste by, og var en periode rundt Kristi fødsel romersk provinshovedstad, og har altså en lang historie å vise til. På grunn av sin strategiske plassering ved inngangen til fire fjellpass, hadde Chur i flere hundre år en viktig posisjon som ”vaktpost” over fjellovergangene til Italia. I nyere tid har denne geografiske plasseringen hatt stor betydning for utviklingen av Chur som turistby.

Chur har en svært vakker Altstadt (”Gamleby”) å vise fram, bl.a. med en rekke godt bevarte hus fra middelalderen. Ellers er det flere praktfulle kirkebygg som dominerer i bybildet – først og fremst den imponerende katedralen St. Maria Himmelfahrt fra 1100-tallet (med en sjelden samling kunstskatter). Men også kirkene St. Lucius og St. Martin kan det være vel verdt å nevne.
Blant de mange andre attraksjonene i Chur, finner vi biskopspalasset og regjeringspalasset, begge fra 1700-tallet.

Flere av byens museer er også populære besøksmål – for eksempel Bündner Kunstmuseum, Bündner Naturmuseum og Rätisches Museum. Sistnevnte er en egen kulturinstitusjon for retoromansk historie og kultur.

Nærmeste flyplass er Samedan Airport ved St. Moritz, som ligger omlag 45 km sørøst for Chur.