Leiebil Banja Luka

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Banja Luka

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Banja Luka fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Banja Luka gjennom oss.

Banja Luka guide

Bilutleie Banja Luka
Leiebil Banja Luka

Banja Luka er den nest største byen i Bosnia-Hercegovina og hovedstaden i Republika Srpska. Byen ligger nordvest i landet ved Vrbas- elven, og har 227 000 (2008) innbyggere.

Banja Luka har et kontinentalt klima med kalde vintre og varme somre. Byen er hjemmet til University of Banja Luka, samt en rekke statlige i institusjoner i Bosnia-Hercegovina. Etter krigen på Balkan i 1990-årene ble økonomien sterkt rammet. Men i de siste årene har byen opplevd økonomisk vekst.

Byen var ikke den som ble hardest rammet under krigen, men alle moskeene bygd på 1400- og 1500-tallet ble ødelagt. En av dem var Ferhadijamoskeen som sto på UNESCOs verdensarvliste. Området og restene av moskeen er i dag et nasjonalt monument over Bosnia-Hercegovina.

Andre interessant bygninger er konsertsalen og galleriet Banski Dvor (guvernørens palass) i sentrum.  Klosteret Gomionica fra 1500-tallet ligger like i nærheten av Banja Luka og har en samling av gamle ikoner fra 1700-tallet. Kastel festningen ved bredden av elva Vrbas har en historie som strekker seg helt tilbake til romertiden. Gospodska gaten er byens hovedgate med et godt utvalg butikker, spise- og drikkesteder.

På grunn av de mange parkene og over 10 000 trær ble Banja Luka tidligere kalt «Den grønne byen».  Byen ligger vakkert til i den skogkledde Banja Luka dalen. Ikke langt unna ligger den dinariske fjellkjeden, og det er derfor gode friluftsmuligheter i området med fiske, fjellturer og også rafting. Her finnes også flere varme kilder og spa.

Banja Luka internasjonale lufthavn ligger 23 km nordøst for byen.