Leiebil Alajuela

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Costa Rica
  4. chevron_right
  5. Leiebil Alajuela

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Alajuela

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Alajuela fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Alajuela gjennom oss.

Alajuela guide

Bilutleie Alajuela
Leiebil Alajuela

Byen Alajuela ligger sentralt i Costa Rica, kun 20 km nordvest for hovedstaden San José. Byen er provinshovedstad, og har 43.000 innbyggere (2012). Alajuela ligger på en høyslette 952 m.o.h. – i et attraktivt landbruksområde.

Byen er et viktig handelssentrum samt et betydelig transportknutepunkt for hele landet. Alajuela forbinder hovedstaden med de nordvestlige deler av Costa Rica.

Alajuela ligger ved foten av av en nasjonalpark, der man kan besøke den aktive vulkanen Poás (2704 m.o.h.). Dette er byens største turistattraksjon, og turistbusser kjører daglig mellom Alajuela og Poás. Vulkanens krater er 300 meter dyp og har en diameter på 1,5 km –  noe som gjør den til verdens 3. største aktive krater.

Byen har ellers et bevart historisk sentrum fra 1800-tallet, og en severdighet her er Alajuela-katedralen fra 1854. Også rådhuset fra 1914 og kirken «Iglesia La Argonia» fra 1941 er verdt et besøk. Kirken er kjent for sin vakre fasade i barokkstil.

Alajuela er hjemby til nasjonalhelten Juan Santamaria, og i byen finnes både en bronsestatue og et museum til ære for ham.

Andre attraksjoner i og omkring byen er bl.a. et kulturhistorisk museum – som ligger i en bygning fra 1874, en sommerfuglpark, en dyrepark samt en botanisk hage – med stor samling av orkidéer.

Landets hovedflyplass, Juan Santamaria International Airport, ligger 3 km sør for Alajuela bysentrum.