Leiebil Aberdeen

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Skottland
  4. chevron_right
  5. Leiebil Aberdeen

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie i Aberdeen

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Aberdeen fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Aberdeen gjennom oss.

Aberdeen guide

Bilutleie Aberdeen
Leiebil Aberdeen

Aberdeen ligger i Skottland, nærmere bestemt på nordøstkysten – ved elvene Dee og Don.
Aberdeen har 217.000 innbyggere (2010), og er landets 3. største by. Byen har stor fiskehavn og er et viktig handelssentrum for regionen.

Aberdeen er også sentrum for petroleumsvirksomheten i den britiske del av Nordsjøen, og blir av den grunn ofte kalt for «Europas oljehovedstad». Aberdeen kalles også ofte for «granittbyen» – fordi en stor del av bygningene her er oppført i granitt.

I byen ligger University of Aberdeen, som ble grunnlagt i 1495, og er en av Skottlands eldste universiteter.

Attraksjoner

Noen populære turistattraksjoner i byen er bl.a. St. Machar’s-katedralen fra 1530, handlegaten «Union Street» med sine mange butikker, broen Brig o’Balgownie fra 1320, det historiske museet «The Marischal Museum» samt Aberdeen Art Gallery – med utstillinger av malerier og skulpturer.

Byen har også et maritimt museum, teatre og konsertscener, mange vakre parker og hager samt et variert utelivstilbud.

Det er gode bademuligheter sommerstid i Aberdeen, og litt nord for byen ligger byens mest populære sandstrand – som er 3 km lang.

En av de mange flotte parkene i Aberdeen.

Utforsk Aberdeen med leiebil

Aberdeen og området rundt er blant de beste europeiske byene for de som liker å utforske på egenhånd med leiebil. Naturen er vakker, veien ganske gode, og med lite trafikk. Du vil sannsynligvis både se og oppleve mye på kjøreturene. I det som kalles det skotske høylandet ligger mange velkjente severdigheter, og området er absolutt verdt en tur innom. Det samme må sies om de mange, vakre små fiskerlandsbyene som ligger langs kysten nord og nordvest for Aberdeen.

Dunnottar Castle ligger plassert på en klippe rett ut mot Nordsjøen.

Dunnottar Castle – Festning ved Stonehaven

Ruinene av festningen Dunnottar finner du rett sør for den lille byen Stonehaven, kun en kort biltur unna Aberdeen. Festningen ligger flott plassert på en klippe som stikker ut i Nordsjøen, og ga optimal beskyttelse mot inntrengere. Klippen har vært befestet minst siden 1200-tallet, men det meste av ruinene du ser i dag er rester fra en omfattende ombygging som fant sted i Middelalderen (cirka 1580). Dunnottar er en av de mest kjente severdighetene i landet. Hit kommer tusenvis av turister hvert år, og festingen er også kjent fra filmen Hamlet som ble produsert i 1990. Området er også kjent for et yrende fugleliv, og man kan ofte se ulike hvalarter i havet utenfor festningen.

  • Med bil tar turen mellom Aberdeen og Dunnottar cirka 30 minutter. Stonehaven ligger bare 23 kilometer rett sør for sentrum, og derfra er det cirka 3 kilometer frem til slottets tilknyttede parkeringsplass.
Den berømte innsjøen hvor sjøuhyret Nessie visstnok bor.

Loch Ness – Besøk sjøuhyret Nessie

Den berømte innsjøen som angivelig huser Nessie, en myte som har eksistert i omtrent 1500 år, ligger rett ved den lille byen Inverness. Innsjøen er den nest største i landet, og kjennetegnes av at den er særdeles lang og smal (56 kilometer på det lengste). Langs vannet ligger det mange hyggelige og små landsbyer, med vertshus og kroer som er vant til å ta imot besøkende. Dra for eksempel innom Drumnadrochit og se sjøuhyrets eget museum, eller besøk ruinene av Urquhar Castle fra 1200-tallet.

  • Fra Aberdeen med bil tar turen til Loch Ness mellom 2,5 og 3 timer. Kjøreturen går på landeveier, og tar du den korteste ruten er distansen 217 kilometer.

Balmoral Castle – Kongefamiliens sommerbolig

Slottet Balmoral ligger i området som kalles Royal Deeside, rett inn i landet fra Aberdeen. Dette er en av de mest populære kjøreturene for de som besøker byen. Opprinnelig lå boligen til Sir William Drummond her (siden 1390-årene), men etter at kongefamilien kjøpte eiendommen i 1852, ble slottet du ser i dag bygget. Balmoral anses som en av dronning Elizabeth II sin foretrukne bolig om sommeren, og hun besøker slottet årlig. I området finner du hyggelige vertshus, du kan leie hytte eller ta inn på ærverdige hoteller, det er mange naturstier her, og du kan besøke selve slottet og slottshagen, så lenge dronningen ikke er på sommerferie der.

  • Du finner Balmoral Castle cirka 79 kilometer rett vest for Aberdeen. Kjøreturen går på landevei langs elven Dee, og tar omtrent 1 time og 15 minutter.

Crovie – Idyllisk fiskerlandsby

Crovie er en av Skottlands vakreste og mest billedskjønne fiskerlandsbyer. Det lille samfunnet består bare av en liten rekke med småhus, bygget på en tid da båt var det eneste fornuftige fremkomstmiddelet i området. Rekken med hus ligger klemt mellom Nordsjøen og klippene bak, og du må parkere et lite stykke unna, og får deretter en flott spasertur ned til landsbyen. Hvis du har sett filmen Local Hero fra 1983, vet du hva du vil få oppleve. Filmen ble nemlig delvis spilt inn i Crovie. Det er mulig å overnatte her i små vertshus, og i selvbetjente leiligheter i noen av husene.

  • Du kommer deg til Crovie fra Aberdeen på omtrent 1 time dersom du kjører egen bil. Distansen er cirka 74 kilometer. På samme kyststripe som Crovie finner du en rekke andre flotte landsbyer som også er verdt et besøk.
Det lille samfunnet består bare av en liten rekke med småhus mellom Nordsjøen og klippene bak.

 

I Aberdeen er det gode muligheter for noen runder golf.

Golfferie i Aberdeen

Aberdeen er et meget godt utgangspunkt for de som liker å kombinere byferie med golf. Med leiebil når du enkelt mange av Skottlands flotteste golfbaner på under en time. I tillegg har du mer enn nok av baner å velge mellom i umiddelbar nærhet til byen.

Parkering og trafikk med leiebil

Det er ganske enkelt å parkere i Aberdeen. I sentrum finner du ulike soner, og i noen av de er det gratis parkering døgnet rundt. I de mest trafikkerte gatene og strøkene må du betale en akseptabel avgift på parkeringsautomater som står på fortauene.

Husk å kjøre på venstre side av veien i Aberdeen.

Du kan også laste en app til smarttelefonen din (RinGo) som du bruker til kontantfri parkering. Appen må tilknyttes et gyldig bank- eller kredittkort. Om du vil la leiebilen stå under tak, finner du et godt utvalg av parkeringshus i sentrum, sett i forhold til byens størrelse (flere enn 10 parkeringshus).

Å kjøre med egen leiebil i Aberdeen er enkelt og greit, bortsett fra det at du må huske på å kjøre på venstre side av veien. Dette vender de fleste seg til ganske raskt. Det er ikke spesielt mye trafikk i gatene, og de fleste vil oppleve byen som oversiktlig å navigere i. Fartsgrensene er godt markerte med skilt, og Skottene følger omtrent de samme prinsippene som andre europeiske land. I byer og bebygde strøk er fartsgrensen cirka enten cirka 30 kilometer/t (20 mph) eller 50 kilometer/t (30 mph), mens på motorveien kan du kjøre i cirka 112 kilometer/t (70 mph).

Flyplass

Aberdeen International Airport ligger ikke mer enn omtrent 10 kilometer nordvest for byens sentrum (Port-adhair Eadar-nàiseanta Obar Dheathain på skotsk-gallisk). Den har kun en hovedterminal som betjener i overkant av 3 millioner passasjerer i året, og er oversiktlig og grei for de reisende.

I terminalbygningen er flere av de store bilutleieselskapene representert, blant annet Avis, Alamo, Europcar og Sixt, samt britiske selskap som Easirent.

  • Du kan regne med en kjøretid mellom sentrum og flyplassen på cirka 20 til 25 minutter, avhengig av hvor mye trafikk det er på veien.