Leiebil Aarhus

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Danmark
  4. chevron_right
  5. Leiebil Aarhus

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Aarhus

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Aarhus fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Aarhus gjennom oss.

Aarhus guide

Bilutleie Aarhus
Leiebil Aarhus

Aarhus (Århus) er Jyllands største og Danmarks nest største by. Den ligger ved Aarhus Bugt på østkysten ved Kattegat i Region Midt-Jylland. Selve byen har 252.213 innbyggere, mens  hele kommunen har et folketall på omlag 320.000 (2012).

Aarhus er Jyllands største handels- og serviceby og landsdelens økonomiske, utdannelsesmessige og kulturelle sentrum. Blant de viktigste undervisningsinstitusjonene  finner man Aarhus Universitet, Aarhus Universitetshospital og Forskerpark Aarhus.
Også teknologi- og industribedrifter er viktige for næringslivet i Aarhus, og byen har en av Jyllands travleste havner.

Den gamle bykjernen ligger ved munningen av Aarhus Å. Her er der funnet spor etter festningsanlegg fra vikingtiden, og deler av det middelalderske, krokete gatenettet samt flere torv er bevart.

En av de mest besøkte attraksjonene i Århus er ”Den Gamle By” (innviet i 1914) – også kjent som Danmarks Købstadmuseum. Dette er et såkalt frilandsmuseum for bykultur – verdens største i sitt slag. Museet er konstruert som en gammel by, med i alt 75 hus fra 1500-, 1600-, 1700- og 1800-tallet.

En historisk og arkitektonisk severdighet i byen er Aarhus Domkirke («Sankt Clemens») fra slutten av 1100-tallet, som ligger ved Store Torv. Mellom Store Torv og Lille Torv finner vi Borgporten – en tidligere byport fra 1250-tallet. Også Byens eldste kirke, Sankt Nikolaj fra 1000-tallet, er en stor turistattraksjon i Aarhus. Dette er dessuten den eldste bevarte steinkirken i Norden. Ellers må St. Olafs kirke fra begynnelsen av 1100-tallet nevnes, samt byens to klostre – oppført henholdsvis på 1200-tallet og 1400-tallet.

Andre populære besøksmål i Aarhus er Marselisborg Slot (oppført i perioden1898-1902), Mindeparken – med sitt vakre hageanlegg og kulturhistoriske elementer, Ole Rømer Observatoriet fra 1911, Forstbotanisk Have samt Marselisborg-skogene –  med Dyrehaven og Tivoli Friheden.

Århus er også kjent som en spennende kulturby – med sentrale, moderne institusjoner som ARoS Aarhus Kunstmuseum, Musikhuset Aarhus og Scandinavian Center. I denne sammenheng må dessuten «Aarhus Festuge» nevnes – Nordens største kulturfestival med bidrag fra både lokale, nasjonale og internasjonale kunstnere. Den har vært arrangert hvert år i overgangen september-august siden 1965.

Nærmeste flyplass er Aarhus Airport (tidligere Tirstrup Lufthavn), som ligger ca. 35 km nordøst for Århus.