Leiebil York

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil England
  4. chevron_right
  5. Leiebil York

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie York

Sammenlign priser og finn billig leiebil i York fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i York gjennom oss.

York guide

Bilutleie York
Leiebil York

York har rundt 185.000 innbyggere (2010), og ligger i Nord-England. Byen har eksistert siden romertiden (Eboracum) – og var også sentrum i vikingekongedømmet Jorvik. Den siste vikingekongen i Jorvik/York var Eirik Blodøks, som ble fordrevet av engelskmennene i 954.

Det er en rekke interessante attraksjoner i York. Deler av det gamle sentrum er bevart, og mest kjent er den trange gaten «The Shambler», med sine vakre bindingsverkshus. Ellers ligger en av Englands største katedraler her – York Minster. Den ble bygget i gotisk stil i 1220. Deler av den gamle bymuren fra middelalderen er også bevart, samt noen av byportene. Den mest imponerende av disse er nok «Mickelgate Bar».

Er man i York, bør man også få med seg National Railway Museum. Der kan man bl.a. se verdens raskeste damplokomotiv, ”The Mallard”.  Det satte fartsrekord i 1938 med 202 km/t, og var – med sin aerodynamiske konstruksjon – lang forut for sin tid.

Nærmeste større flyplass er Bradford-Leeds International Airport, som ligger om lag 50 km sørvest for York.