Leiebil Tournai

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Belgia
  4. chevron_right
  5. Leiebil Tournai

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Tournai

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Tournai fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Tournai gjennom oss.

Tournai guide

Bilutleie Tournai
Leiebil Tournai

Tournai er både en by og en fransktalende kommune i Belgia som ligger 85 kilometer sørvest for Brussel og helt på grensen til Frankrike. Befolkningstallet i byen er på 69 751 (2012) innbyggere. Det lokale språket kalles tournaisien.

Tournai er sammen med Tongeren den eldste byen i Belgia. Den spilte en svært viktig historisk, økonomisk og kulturell rolle i Flandern i Middelalderen. Også i dag spiller den en viktig kulturell rolle i Belgia, og dens historie tiltrekker mange besøkende. Hver andre søndag i september holdes en prosesjon som har vært holdt hvert eneste år siden 1092 med unntak av i 1566. Tournai har et museum for bildekunst med flotte samlinger, her finnes verker av Van Gogh og Rubens.

Blant de mest kjente historiske bygningene er Belgias eldst klokketårn som ble påbegynt i 1188. Katedralen Notre-Dame de Tournai fra tolvhundretallet er en imponerende bygning av romansk og gotisk arkitektur som er kjent for sine fem klokketårn. Tournai katedralen er en av de vakreste religiøse monumenter i den vestlige verden med sine sølv- og kobberutsmykninger. Begge står på UNESCOs verdensarvlise.

Den nærmeste flyplassen ligger i Lille, rundt 25 km fra Tournai. Brussel lufthavn ligger 81 km unna, og det går to direkte tog fra Brussel per time.