Leiebil Tirana

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Albania
  4. chevron_right
  5. Leiebil Tirana

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Tirana

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Tirana fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Tirana gjennom oss.

Tirana guide

Bilutleie Tirana
Leiebil Tirana

Tirana er hovedstaden i Albania med en befolkning på 421 286 (2011) innbyggere. Byen ble grunnlagt i 1614 av den osmanske hærføreren Sulejman Pasha. Tirana er Albanias politiske, økonomiske og kulturelle sentrum.

De viktigste historiske bygningene i byen ligger langs Martyrenes boulevard» fra Skanderberg- plassen til det polytekniske universitetet. Spesielt er Skanderberg-plassen verdt et besøk med klokketårnet fra 1820-årene som er et viktig symbol på byen. Her ligger også Et’Hem Bey-moskeen fra samme periode som tårnet, og med sine dekorasjoner og kunst er den regnet som  en av de vakreste moskeene i Albania. Det beste stedet for å lære om Albanias historie er det nasjonale historiske museet på Skanderberg-plassen. Dersom du har tid, er også det arkeologiske museet er verdt et besøk.

Mange tar taubane eller går opp til Tiranas viktigste utsiktspunkt, Mount Dajti. Her finnes det også en restaurant på toppen.

Den albanske mattradisjonen er en blanding av det middelhavske- og balkanske kjøkken, og er kjent for å være smakfullt og godt. I Tirana er det mange gode restauranter, og restauranten i Petrelaslottet, en halv times kjøretur utenfor Tirana, er verdt et besøk.

Tirana internasjonale Lufthavn Mor Teresa ligger 17 km nordvest for Tirana.