Leiebil Stoke

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil England
  4. chevron_right
  5. Leiebil Stoke

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Stoke

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Stoke fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Stoke gjennom oss.

Stoke guide

Bilutleie Stoke
Leiebil Stoke

Stoke-on-Trent (kalles bare Stoke i dagligtale) ligger i den vestlige delen av Midt-England, i grevskapet Staffordshire. Elva Trent renner gjennom byen. I 1910 ble Stoke slått sammen med flere mindre nabobyer (Hanley, Burslem, Longton, Tunstall og Fenton). Det totale innbyggertallet ligger i dag på rundt 240.000 (2010).

Det har utviklet seg en viss funksjonsfordeling mellom de seks opprinnelige byene. Burslem og Fenton er bl.a. kjent for sine utdanningsinstitusjoner, mens Hanley er et handelssentrum.

Helt fra 1600-tallet har Stoke vært kjent for sine pottemakerier og sin porselensproduksjon. Noen av de mest populære turistattraksjonene er knyttet til nettopp denne delen av byens historie – bl.a. flere museer. Potteries Museum & Art Gallery ligger i Hanley, mens Gladstone Pottery Museum ligger i Longton. I en av Stokes forsteder (Etruria) finner vi to severdigheter i tilknytning til hverandre: Etruria Industrial Museum og den nesten 30 km lange Caldon Canal, som ble anlagt allerede i 1779.

Det må ellers nevnes at det fremdeles finnes pottemakerier i Stoke-on-Trent, og flere av disse har fabrikkutsalg, som er godt besøkt av turister.

Nærmeste internasjonale lufthavn er Manchester Airport, som ligger 60 km nord for Stoke-on-Trent.