Leiebil Beijing

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Kina
  4. chevron_right
  5. Leiebil Beijing

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner mer enn 1600 leiebilselskaper for å finne de billigste prisene

Kvalitetssikrede merker

Sammenlign priser på leiebil fra kjente selskaper som Avis, Sixt, Hertz og Europcar

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Forsikring og ubegrenset kjørelengde er alltid inkludert i prisen

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Vi legger aldri til kredittkortgebyrer eller skjulte kostnader

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Gratis avbestilling opptil 48 timer før planlagt henting av leiebilen

Vi er alltid tilgjengelige

Vår kundeservice er alltid tilgjengelig når du trenger det

Bilutleie Beijing

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Beijing fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Beijing gjennom oss.

Beijing guide

Bilutleie Beijing

Leiebil Beijing

Beijing har vært hovedstad i Folkerepublikken Kina siden Maos kommunistiske revolusjon i 1949. Også flere perioder tidligere i Kinas historie har den hatt hovedstadsfunksjon. Den ligger i den nordlige delen av Den nordkinesiske slette, om lag 160 km fra Bohaibukta. Den er med sine nesten 20 millioner innbyggere (2010) en av verdens aller mest folkerike byer.

Beijing har antagelig eksistert minst siden rundt 1000 år f.Kr. og har vært en sentral by for de fleste av det gamle Kinas mange dynastier, og byen har naturlig nok en rekke severdigheter å by på. Den kinesiske staten har selv blinket ut 98 kulturelle og historiske attraksjoner som særlig verneverdige. Seks av disse står også på UNESCOs verdensarvliste: Den forbudte by, Den kinesiske mur, Himmelens tempel, Sommerpalasset, Ming-gravene og stedet der levningene av ”Peking-mannen” ble funnet.

Byen har ellers et rikt kulturliv med bl.a. en rekke konserthus og teatre. Er man i Beijing, bør man absolutt få med seg en forestilling i Pekingoperaen (som også er navnet på den berømte og særegne formen for kinesisk opera). I tillegg er Palassmuseet vel verdt et besøk. Det regnes som Beijings viktigste museum – og er svært omfattende. Det inkluderer bl.a. bygningene og de keiserlige samlingene i Den forbudte by – et kompleks som lå innenfor den såkalte Keiserbyen. Navnet kommer av at dette området, som fremdeles er omgitt av en mur, var forbudt for vanlige borgere. Det tidligere keiserpalasset fra 1400-tallet er en av de store attraksjonene i Den forbudte by. Det er også flere andre palasser i dette komplekset.

«Den himmelske freds plass» er et av Beijings mest berømte steder. Her ligger det flere monumentalbygg fra nyere tid. Det mest dominerende er Folkets store hall og Det kinesiske nasjonalmuseum.

Ellers er det få som forlater Beijing uten å ha spasert på Den kinesiske mur – Kinas aller mest berømte byggverk. Mao skal en gang ha sagt at om man ikke har vandret på muren, er man ikke et ekte menneske. Med en total lengde på 6.400 km er Den kinesiske mur verdens aller største og lengste byggverk, og den ble påbegynt i 1368. Med Beijing som utgangspunkt må man regne med en times kjøretur for å nå startpunktet.

Nærmeste flyplass er Beijing International Airport (PEK) – som på kinesisk heter Beijing Shoudu Guoji Jichang. Den ligger 20 km nordøst for Beijing sentrum.

Meny