Leiebil Breda

Bilutleie Breda

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Breda fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Breda gjennom oss.

Breda guide

Bilutleie Breda

Leiebil Breda

Breda ligger sør i Nederland – ca. 40 km sørøst for Rotterdam, og tilhører regionen Noord-Brabant. Breda har omlag 175.000 innbyggere (2011), og er Nederlands 9. største by.

Breda fikk bystatus i 1253, og var inntil 1800-tallet en betydelig festningsby. Idag er Breda en viktig industriby, og er bl.a kjent for å være et travelt handelssentrum.

En stor turistattraksjon i Breda er byens vakre historiske sentrum med sine gamle bygninger. Ved det store torget «Grote Markt» – som er byens kjerne – ligger den gotiske katedralen «Grote Kerk» fra 1400-tallet, med sitt 97 meter høye tårn. Her ligger også det gamle rådhuset (med sin fasade fra 1768).

Litt sørøst for gamlebyen ligger St. Anthony-katedralen fra 1837, og i byparken Valkenberg ligger Breda Slott fra 1828.

Andre populære attraksjoner i Breda er bl.a. et byhistorisk museum, museum for grafisk design, folkloremuseum, krigs- og fredsmuseum samt flere spennende kunstgallerier.

Nærmeste flyplass er Eindhoven Airport, som ligger 55 km sørøst for Breda.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *