Leiebil Seattle

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil USA
  4. chevron_right
  5. Leiebil Seattle

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave leiebilpriser

Vi sammenligner mer enn 1600 leiebilselskaper for å finne de billigste prisene

Kvalitetssikrede merker

Sammenlign priser fra kjente selskaper som Avis, Sixt, Hertz og Europcar.

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Forsikring og ubegrenset kjørelengde vil alltid være inkludert i prisen oppgitt

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Vi legger aldri til kredittkortgebyrer eller skjulte kostnader

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Gratis avbestilling opptil 48 timer før planlagt henting. Vi har ingen endringsgebyrer.

Vi er alltid tilgjengelige

Vår kundeservice er alltid tilgjengelig når du trenger det

Bilutleie Seattle

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Seattle fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Seattle gjennom Goautos.no.

Seattle guide

Bilutleie Seattle

Leiebil Seattle

Seattle er den største byen i nordvestlige USA, og ligger på en relativt smal landstripe mellom Puget-sundet og innsjøen Lake Washington ved Stillehavet. Byen ligger i den amerikanske delstaten Washington – 155 km sør for grensen til Canada. Selve byen har om lag 600.000 innbyggere (2010), men tar man med hele storbyområdet, øker folketallet til ca. 3,3 millioner.

Seattles økonomi har opp gjennom byens historie vært knyttet til fiskerinæring, og fremdeles ligger en av USAs viktigste fiskehavner her. I tillegg har Seattle en god del industrivirksomhet, som bl.a. omfatter skipsverft og flyproduksjon. Dessuten ligger hovedkontoret for Microsoft her.

Seattle ble grunnlagt i 1853, og fikk en sterk oppblomstring ved slutten av århundret – først og fremst fordi byen da fikk egen jernbane, og på grunn av de store gullfunnene i Alaska. Byen er oppkalt etter indianerhøvdingen Seathl, som ble født i dette området på slutten av 1700-tallet. Seattle er for øvrig en av de amerikanske byene hvor mange norske utvandrere bosatte seg. Dette reflekteres i “Nordic Heritage Museum“, som ligger i den nordlige delen av byen.

Attraksjoner

Seattle kan by på et rikt og variert kulturliv, og flere musikkgenre knyttes til byen. Blant annet oppsto den såkalte ”grunge”-musikken her, som knyttes til verdensberømte Seattle-band som Nirvana, Pearl Jam, Soundgarden og Alice in Chains. Dessuten ble rockelegenden Jimi Hendrix født i Seattle.

Byens mest kjente byggverk – og landemerke – er tårnet Space Needle, som ble bygget til verdensutstillingen i 1962. Space Needle er en av Seattles høyeste bygninger på 185 meter, og inneholder bl.a. en populær utsiktsplattform og en roterende restaurant. Også Seattles populære monorail-bane ble bygget til verdensutstillingen.

En annen stor attraksjon i byen er Pike Place Market, som hvert år besøkes av mer enn 10 millioner mennesker. Her finnes det boder hvor det bl.a. selges kunsthåndverk, fisk, grønnsaker, brød og kjøtt – og, ikke minst souvenirer.

Seattles populære monorail-bane ble bygget til verdensutstillingen.

Flyplass

Nærmeste flyplass er Seattle – Tacoma International Airport, som ligger om lag 23 km sør for sentrum.

Meny